Uv Baskı Nedir?
Uv baskılar baskı teknikleri içerisinde adeta devrim yaratan bir baskı türüdür. Bu nedenle Uv baskı türleri içerisinde yer almakta olan bir türdür bu nedenle Uv baskılar da bu açıdan değerlendirildiklerinde birçok avantaj sağlamaktadır. Uv baskılar aslında baskılar sırasında kullanılan bir kurutma tekniğidir. Baskı teknikleri içerisinde bu baskı türü de oldukça dayanıklı ve sıkça kullanılan baskı türlerinden biridir. Uv baskı Denildiğinde de aslında baskı türleri arasında Uv baskının baskı içerisinde bir kurutma yöntemi olduğunu kabullenmek gerekmektedir. Ultraviyole ışınlarının baskıların kurutulmalarda kullanılmasıyla birlikte güneş baskıların ultraviyole ışınlarına maruz bırakılarak dayanıklı hale gelmesi işlemidir.
Uv Baskı Fiyatları
Uv baskılar üst düzey teknolojiler kullanılarak yapılan baskıların güneş ışınlarından etkilenmemesi için ekstra işlemlerden geçerek üretilmektedir. Bu nedenle bu baskıların yapılması sırasında da dikkatli ve özenli davranmak da gerekmektedir. Bu nedenle yapılan işlemlerin dikkat gerektiren işlemler olmaktadır. Uv baskı hususunda da elde edilen baskıların kalitesinden dolayı bir merak oluşmaktadır. Sipariş ettiğiniz baskıların en iyi şekilde ve en dayanıklı baskı halini alması sebebiyle de çokça tercih edilen bir türdür. Uv baskıları birçok alanda kullanıcılarının memnuniyetlerini en iyi düzeyde tutabilmektedir.
Uv Baskı Örnekleri
Uv baskılar kişilerin siparişleri doğrultusunda yapılmakta olduğundan dolayı da birçok sorunla karşılaşmaktadır. Bu durumun engellenmesi amacıyla eğer bir taslak veya kullanılacak herhangi bir örnek yoksa Uv baskı örneklerinden yararlanılarak yapılmaktadır. Bu nedenle bu örnekleri incelemeniz sipariş verirken sizlere kolaylık sağlamaktadır. Bu durum itibariyle de birçok avantaj sağlamaktadır. Uv baskı örnekleri bu açıdan sizlere kolaylık sağlamaktadır. Baskılarınızın en kaliteli şekilde baskılanacağı için sizleri memnun etmektedir. Bu nedenle de siparişleriniz doğrultusunda hazırlanan baskıları Uv ışınların etkisiyle güneş ışınlarına dayanıklı hale gelmektedir. Uv ışınlarının zararlarının baskılar üzerindeki etkisi ile birlikte kullanım açısından geliştirilmesi ile de olmaktadır. Teknolojinin bu gelişen yapısı baskı makinelerini etkilemektedir. Uv baskı baskı çeşitleri arasından en bilinen baskı türlerinden biridir. Baskı türleri arasında öne çıkmasının sebebi de dayanıklı ve teknolojik olarak geliştirilmiş olmasıdır.
Serigraf Baskı Nasıl Yapılır?
Kısaca serigraf baskı, bir seri baskı yapma biçimine denilmektedir. Geçmişte de kullanılan be hala kullanılmakta olunan bu baskı biçimi bir sanat dalı olmakla birlikte sanayinin de gelişmesi olanak sağlamaktadır. Aynı zamanda endüstriyel ürünlerin de markalaşmasına olanak sağlamaktadır. Metal ya da ahşap bir çerçeveye gerilen ipek kumaşın emülsiyon ismi verilen bir film tabakasıyla kaplanıp ışık altında pozlama adı verilen bir yöntem ile basılması gereken grafik, polyester ipek tarzı kumaşa şablon gibi çıkar. Işığa duyarlı bölgelerin su yardımı ile boşaltılmasıyla birlikte hassas bir şablon ortaya çıkmaktadır. Bu şablona kalıp ismi verilmektedir. Daha sonra ragle ismi verilen ağzı keskin bir madde yardımı ile baskı yapılmaktadır.
Serigraf Baskı Türleri
Serigrafi baskı her türlü yüzeye ve malzemeye uygulanan bir baskı çeşididir. Ayrıca matbaanın baskı yapamadığı durumlarda serigrafi baskı kullanılmaktadır. Örneğin metal, seramik, kumaş ve cam olan ve hemen hemen her türlü malzemeye baskı yapılabilmektedir. Serigraf baskıya kısaca elek baskı da denilmektedir. Yani bir çerçeveye gerilmiş bir şekilde olan ipek üzerine emisyon dökülmekte ve ışığa hassa duruma getirilmesi gerekmektedir. Pozlama işlemi gerçekleştirilir ve ışık gören kısımlar boyayı alta sızdırma yöntemi ile baskının gerçekleşmesi sağlanır. Diğer baskı türlerinden olan ofset baskı türü ise düz baskı türüdür. Bu baskı türünde ise kauçuğu boyar ve kauçuk ise kâğıdı boyayarak işlem gerçekleşmektedir. Genellikle reklamcılık sektöründe kullanılmaktadır.
Serigraf Baskı Tekniği
İlk olarak Corel veya benzeri programlarda hazırlanan grafik, tasarım gibi bir görsel hazırlanmalıdır. Bu sayede grafik sanatlarda ve baskı resim çalışmalarında oldukça sık kullanılan serigraf baskı tekniği için gerekli olan malzemeleri tanımanın ve uygulama da karşımıza çıkacak sorunları en aza indirmek konusunda oldukça önemli bir konudur. Gazeler yani bir diğer adı ile elek dokumalar serigraf baskı konusunda akıllara gelen ilk serigraf baskı tekniği olarak karşımıza çıkmaktadır. İpek dokumalar en kaliteli baskı malzemeleridir. Emilsiyonu daha kolay ve daha iyi tutar. Esnek bir yapısı vardır. Sentetik dokuma ise plastik maddeden yapılmaktadır. Mürekkep geçirgenliği oldukça fazladır ve kimyasal maddeler karşısında dayanıklılığı oldukça fazladır. Rakleler ise elek üzerindeki boyanın şablon delikleri üzerinden baskı yapılarak yüzeye geçmesini sağlayan bir sıyırıcıdır.
Baskı türleri içerisinde en tercihe edilenlerden biridir. Lazer baskı bu açıdan farklı birçok alanda incelenebilmektedir. Birçok ürün üzerinde uygulanabilen ve uygulanacak desen veya baskının daha ayrıntılı şekilde işlenebilmesinden dolayı da lazer baskı kalitesi en yüksek baskı türüdür. Bu nedenle lazer baskıların birçok eşya ve türde kullanılmasını sağlamaktadır. Kişisel kullanım alanlarından ortak kullanım alanlarına kadar birçok alanda kullanılan eşyalar için lazer baskı doğru tercih olmaktadır. Lazer baskı kullanım alanlarının geniş olmasından dolayı da en çok tercih edilen baskı türlerinden biri olmayı sürdürmektedir. Lazer baskı da kullanılan alana göre değişmektedir.
Lazer Baskı Nedir?
Lazer baskılar günlük kullanım açısından birçok eşya üzerine yapılabildiği için birçok kişi hediyelik eşyalar için sıklıkla tercih edilmektedir. Lazer baskılar ilk olarak lazer ışınlarının bulunmasından sonra; 1960 yılında lazer ışınları kesim amacıyla da kullanılmaya başlanmıştır. Lazer baskı nedir? Sorusu merak edilen türlerden biri olmaması sebebiyle gündeme gelmektedir. Lazer ışınlarının bazı makinelerde kullanılmasının ardından da bazı gelişmeler oluşmaya başlamıştır. Lazer baskı nedir? Sorusunun aslında ilk olarak ortaya atılması da yazıcılarda lazer ışınlarının kullanılmasından sonra olmuştur. Lazer ışınlarının sert maddeler üzerinde etki edebilmesinden sonra da lazer baskı makinaları üretilmeye başlanmıştır. Lazer baskı bu açıdan da dikkate değer bir husustur.
Lazer Baskı Fiyatları
Lazer baskıların metal plastik ahşap ve deri gibi birçok ürünün üzerinde kullanılmaya başlanmıştır. Bunun yanında metal, altın, bakır gibi zeminlerde de lazer baskı uygulamaları yapılmaktadır. Baskılar kullanılan ürünlerin çeşidine, baskı büyüklüğüne baskıların türüne göre değişiklik gösterebilmektedir. Lazer baskı bu baskılar arasında da uzun süreli dayanabilen baskılar olduğundan fiyatları da uygun görülmektedir. Lazer baskılar birçok baskı türü arasından daha ayrıntılı ve işlemeli baskıları yapabilmenize de olanak sağlayabilmektedir. Bu nedenle hangi ürün üzerine ne tarz bir baskı uygulayacağınıza göre fiyatlandırma uygulanmaktadır. Ama birçok insanın bu açıdan sapladığı faydalar ile de bu baslı türünü tercih ettiğini söyleyebiliriz. Lazer baskı her açıdan birçok çeşit içerisinde mevcuttur.
Tampon baskı genel olarak bilinen tanımı, serigraf baskının ulaşamadığı kavisli, düz, buruşuk yüzeylereyüksek çözünürlük ile baskı yapılmasını sağlamaktadır. Bu baskılar golf topu, kalem, çakmak gibi küçük detaylar gerektiren malzemeler üzerine yapılmaktadır. Baskı tamponu nesneüzerine baskı uygulanması için klişe üzerine kaplanan mürekkep bıçak tarzı keskin bir alet yardımı ile sıyrılır.Bu sırada baskı tamponunda bulunan mürekkep nesneye işlenir. İlk olarak mekanik ped yardımı ile endüstiriyel uygulama yardımı ile İsviçrede saat kadranlarını basmak amacı ile yapılmıştır. Bu baskı türünde kullanılan 0,20 ile 0,30 mikron derinlikleri arasında değişkenlik gösteren metal malzemelerin oyulması ile oluşturulmuş kalıplara klişe adı verilmektedir. Klişe, basılacak görüntünün ürüne geçişini sağlayan bir araçtır. Klişeler, uzun süre kullanılmış ve çeşitli baskı yöntemlerinde kullanılmıştır. Görüntü ahşap veya metal bir etiket üzerine farklı yöntemler ile uygulandıktan sonra mürekkep ile sıvama işlemi yapılır. Tampon baskı makinesi yardımı ile klişe yüzeyi temizlendikten sonra mürekkep sadece çukur alanlar içerisinde kalır ve ürünün üzerindeki görüntü slikon aracılığı ile basılır.
Tampon Baskı Uygulanan Ürünler
Tampon baskı yönteminin uygulanamadığı ürün neredeyse hiç yok denecek kadar azdır. Gündelik yaşantımızda kullandığımız bütün eşyaların çoğunda bu baskı yöntemi ile karşılaşılması mümkündür. Bu baskı yöntemi, kalem, anahtarlık, termos, masa saatleri, çakmaklar, şişeler, kalemlikler, çakmaklar, masa saatleri ve daha bir çok ahşap ve plastik promosyon ürünlerinde oldukça fazla kullanılmaktadır. Tampon baskı için hazırlanan klişeler, yazı ve resimlerin üzerlerine doldurulark yada oyularak uygulanan ürünlerdir. Bu sayede en zorlu yüzeylerde bile kolay bir şekilde uygulama yapılır. Aynı zamanda uygulanan ürüne zarar verme ihtimali minimum seviyelerde tutulur. Günümüzde Tampon baskı uygulanan ürünler farklı boyutlarda silikonlar kullanılarak metal klişede bulunan baskıyı eğimli, çukur, bombeli, düz eminlere aktarmak amacı ile kullanılır.
Tampon Baskı Fiyatları
Tampon baskı fiyatları üzerlerine uygulanan tasarım, logo, resim yada ebatlara bakılarak değişkenlik göstermektedir. Ancak uygun fiyat politikamız sayesinde müşterilerimize daha ucuza mal etme imkanı sağlamaktayız. Kaliteli ve hızlı üretim yapmamız sayesinde oldukça fazla talep gören firmamız, kolayca silinebilme sorununa karşı önlem alabilmek amacı ile dayanıklılık kazandıracak hammaddelerden yararlanılarak ürün ortaya koymaktayız. Böylece yapılan baskı işlemi ile hem ürünler tahrip olmaz hemde ürün yaşamaya devam ettiği sürece üzerinde oluşacak tahribatlar sonucu silinmeler en az seviyelerde karşılaşılır. Bu sayede dışarıdan bakıldığında estetik görünüm kaybolmaz.